Jolleseiling

Jolleseiling

Bundefjorden Seilforening er en av landets største idrettsforeninger innen jolleseiling. Vi har et stort antall optimistseilere (8-15 år) og en lasergruppe på ca 11 seilere. tillegg har vi seilere i 29er.

Vi er ikke bare store – vi er også gode.
Innen jolleseiling har vi seilere som hevder seg i toppen både nasjonalt og internasjonalt. Bundefjorden Seilforening støtter både breddeidrett og toppidrett i tråd med vår visjon «Bundefjorden Seilforening er en forening det er lov å ha det gøy i og en forening det er lov å være bli god i». Hos oss er alle seilere velkommen – uansett båttype og kunnskapsnivå – og vi har alle vært nybegynnere.

Vi har mål om å ha både bredde og toppnivå i en riktig balanse. Målet er å ha 50 optimistseilere.
For nybegynnere hos oss er vårt hovedfokus mestring, lek og trygghetsfølelse gjennom alderstilpasset trening. Vi starter med teori og å få prøve seg i innendørs basseng tidlig på våren.
Viderekommende optimistseilere har også fokus på trygghet og mestring, men også å venne seilerne til å seile regattaer.
Norgescup-seilerne i Optimist trener mye og fokuserer på alle aspekter av idretten og fokuserer på treningsdisiplin.

Lasergruppen består av en sammensveiset gjeng som gjerne tar i mot flere seilere. Det seiles med ulike seilstørrelse avhengig av størrelse, alder og kjønn. 4,7, Radial og Standard. Her er det også både topp seilere og bredde seilere. Felles for alle er seilgleden – det å lære og det å mestre.Vi har hatt jolleseilere til VM og/eller EM hvert år siden 2009.

optimistseiling i bundefjorden seilforning


Optimistgruppen i BundefjordenSeilforening (BSF) består av aktive seilere i alderen 8-15 år.
Seiling er en sport som gir barna masse glede og læring. Barna får basiskunnskaper innen seiling, både teoretisk og praktisk, som gjør dem trygge i båt og på sjøen. I sesongen 2020 telte gruppen 34 seilere fordelt på alle kunnskapsnivåer, fra nybegynnere til erfarne regattaseilere.

Jollegruppen i BSF ønsker å skape et aktivt, hyggelig og inkluderende miljø hvor det både er lov å ha det gøy og lov å være god!  Jollegruppen har erfarne og meget dyktige trenere med bakgrunn fra jolleseiling på internasjonalt nivå.

Treningener delt inn i grupper etter erfaring og ferdigheter. Det overordnet målet for treningen er å gi seilerne i nybegynnergruppen basiskunnskaper innen seiling og skape trygghet i båten som basis for videre vekst.
Gi seilerne i gruppen for viderekomne og regattagruppen anledning til å videreutvikle seg som seiler og gi dem trygghet til å delta på regattaer utenfor BSF. Lære seilerne i Norges Cup - gruppen det de trenger for å kunne hevde seg på nasjonalt og internasjonalt nivå. 

All aktivitet i BSF har høyt fokus på sikkerhet nedfelt i egen sikkerhetsinstruks og det settes krav til ledere, trenere, foreldre og seilere i optimistgruppen om å følge denne. BSF arrangerer tradisjonelt regattaen Neglspretten på våren i regi av Oslo og Akershus Seilkrets (OAS). Neglspretten vil i år gå av stabelen helgen 17-18. april.
I 2020 sesongen deltok det seilere fra BSF i alle regattaer, både lokalt og nasjonalt. BSF arrangerte NOK LagCup i september hvor laget fra BSF ble nummer fire.

Informasjonsmøte og oppstart for årets nybegynnerkurs er mandag 3. mai kl. 18.00 og BSF inviterer jenter og gutter i alderen 8 - 12 år til å lære å seile Optimistjolle. Påmelding via www.bundefjorden-seilforening.no.

Det trenes to ganger i uken frem til høstferien og fysisk trening i sal (styrke innebandy eller noe annet gøy) hver mandag i vinterhalvåret frem til seilsesongen starter opp igjen. Det arrangeres kullseilingskurs i oppvarmet basseng ved kursstart. Det er mulig å leie jolle av BSF det første året. Treningstider er mandager og torsdager kl. 18:00 - 20:00 ved BSF sine lokaler på Malmøya.
Kurset koster kr 2 560. 

Ta gjerne kontakt med klassekaptein for optimistgruppen Rune Skogen, tlf. 97 58 18 38 eller e-post rune.skogen@rsco.no ved spørsmål knyttet til optimistseiling i BSF, eller ta entur innom BSF sine hjemmesider www.bundefjorden-seilforening.no.  

Laserseiling i Bundefjorden seilforening

Lasergruppen i Bundefjorden seilforening er en av Norges største lasergrupper.
For tiden ca 11 seilere fordelt på Laser 4,7, Laser Radial og Laser Standard.

Laser 4.7 er naturlig overgang fra Optimist. Kan du seile Optimist blir overgangen til Laser en fartsfylt lærerik opplevelse! Vi tar i mot nye laserseilere med åpne armer. Laserseiling er fysisk krevende og en spennende utfordring for de som ønsker å utvikle seg. Med de tre ulike seilstørrelsene har man stadig et nytt nivå å lære seg. Vi har trening på vannet tirsdag, og torsdag i tillegg til enkelte samlinger og reiser til mesterskap.

I vinterhalvåret trener vi fysisk én gang i uken inne på Klemetsrud skole. Lasergruppen kan vise til meget gode resultater, både i Norgescuper, NM og internasjonale regattaer. Den har i tillegg en god sosial profil og flere av seilerne holder sammen også utenfor klubben og aktivitetene der. De fleste laserseilerne seiler også andre typer båter, alt fra kjølbåt til foilende Waszp og får en allsidig seilkunnskap for livet!

Lasergruppen har i siste årene hatt Peer Moberg som hovedtrener. Han er også trener på seillandslaget.  

For mer informasjon ta gjerne kontakt med klassekaptein.
Du finner kontaktinformasjon her!
Eller send en epost til bundefjorden@gmail.com

optimistseiling nybegynner

Informasjonsmøte og oppstart for årets Nybegynnerkurs er mandag 3. mai kl. 18.00 og BSF inviterer jenter og gutter i alderen 8 - 12 år til å lære å seile optimistjolle. Påmelding viawww.bundefjorden-seilforening.no. Det trenes to ganger i uken frem til høstferien og fysisk trening i sal (styrke innebandy eller noe annet gøy) hver mandag i vinterhalvåret frem til seilsesongen starter opp igjen. Det arrangeres kullseilingskurs i oppvarmet basseng ved kursstart. Det er mulig å leie jolle av BSF det første året. Treningstider er mandager og torsdager kl. 18:00 - 20:00 vedBSF sine lokaler på Malmøya. Kurset koster kr 2 560.

Ta gjerne kontakt med Klassekaptein for Optimistgruppen Rune Skogen, tlf. 97 58 18 38 eller e-post.: rune.skogen@rsco.no ved spørsmål knyttet til optimistseiling i BSF, eller ta en tur innom BSF sine hjemmesider www.bundefjorden-seilforening.no.  

INSTRUKS FOR BRUK AV RIB I BUNDEFJORDEN SEILFORENING

For booking av følgebåt, sendes forespørsel til steinfa@gmail.com.

Før bruk skal båten være tildelt og vises i oversikten FØLGEBÅT BOOKING. Enten i arkfanene «Bookinger Kalender» eller «Ansvarsdeling følgebåter».
Følgebåtinnstruks

Arne Rufoss minnefond

Arne Rufoss var en pådriver for juniormiljøet i BSF. Ved hans bortgang donerte han ynglingen «Siela» til BSF. Minnefondet ble etablert på inntektene fra salget av «Siela». Fondet skal støtte unge seilere under 25 år som satser seriøst på seiling.
For å søke om støtte til internasjonale mesterskap, fyller du ut følgende søknadsskjema.

Her finner du Statuttene for Arne Rufoss Minnefond inkludert informasjon om Finansiering av toppseilere.