Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Jolleseiling

Jolleseiling

Optimistgruppen i BundefjordenSeilforening (BSF) består av aktive seilere i alderen 8-15 år. Seiling er en sport som gir barna masse glede og læring. Barna får basiskunnskaper innen seiling, både teoretisk og praktisk, som gjør dem trygge i båt og på sjøen. Sesongen varer fra påske til høstferien,og de siste årene har det vært ca. 30 seilere fordelt på alle kunnskapsnivåer, fra nybegynnere til erfarne regattaseilere.

Jollegruppen i BSF ønsker å skape et aktivt, hyggelig og inkluderende miljø hvor det både er lov å ha det gøy og lov å være god!  Jollegruppen har erfarne og meget dyktige trenere med bakgrunn fra jolleseiling på internasjonalt nivå.

Treningen er delt inn i grupper etter erfaring og ferdigheter. Det overordnet målet for treningen er å gi seilerne i nybegynnergruppen basiskunnskaper innen seiling og skape trygghet i båten som basis for videre vekst. Gi seilerne i gruppen for viderekomne og regattagruppen anledning til å videreutvikle seg som seiler og gi dem trygghet til å delta på regattaer utenfor BSF. Lære seilerne i Norges Cup - gruppen det de trenger for å kunne hevde seg på nasjonalt og internasjonalt nivå.

All aktivitet i BSF har høyt fokus på sikkerhet nedfelt i egen sikkerhetsinstruks og det settes krav til ledere, trenere, foreldre og seilere i optimistgruppen om å følge denne.

I løpet av sesongen deltar optimistseilere fra BSF i flere regattaer både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. BSF arrangerer tradisjonelt regattaen Neglspretten på våren i regi av Oslo og Akershus Seilkrets (OAS).  

Det arrangeres kurs for nybegynnere ved oppstart av sesongen på våren og på høsten etter sommerferien. Det trenes vanligvis to ganger i uken frem til høstferien ved BSF sine lokaler på Malmøya og fysisk trening i sal(styrke innebandy eller noe annet gøy) én dag i uken i vinterhalvåret frem til seilsesongen starter opp igjen. Det arrangeres kullseilingskurs i oppvarmet basseng ved kursstart for nybegynnere. Det er mulig å leie jolle av BSF det første året.

For årets nybegynnerkurs,
klikk her.  

optimistseiling i bundefjorden seilforning


Optimistgruppen i Bundefjorden Seilforening (BSF) består av aktive seilere i alderen 8-15 år. Seiling er en sport som gir barna masse glede og læring. Barna får basiskunnskaper innen seiling, både teoretisk og praktisk, som gjør dem trygge i båt og på sjøen. Sesongen varer fra påske til høstferien, og de siste årene har det vært ca. 30 seilere fordelt på alle kunnskapsnivåer, fra nybegynnere til erfarne regattaseilere.

Jollegruppen i BSF ønsker å skape et aktivt, hyggelig og inkluderende miljø hvor det både er lov å ha det gøy og lov å være god! Jollegruppen harerfarne og meget dyktige trenere med bakgrunn fra jolleseiling på internasjonalt nivå.

Treningen er delt inn i grupper etter erfaring og ferdigheter. Det overordnet målet for treningen er å gi seilerne i nybegynnergruppen basiskunnskaper innen seiling og skape trygghet i båten som basis for videre vekst. I tillegg skal man gi seilerne i gruppen for viderekomne og regattagruppen anledning til å videreutvikle seg som seiler og gi dem trygghet til å delta på regattaerutenfor BSF. Lære seilerne i Norges Cup - gruppen det de trenger for å kunne hevde seg på nasjonalt og internasjonalt nivå.

All aktivitet i BSF har høyt fokus på sikkerhet nedfelt i egen sikkerhetsinstruks og det settes krav til ledere, trenere, foreldre og seilerei optimistgruppen om å følge denne.

I løpet av sesongen deltar optimist seilere fra BSF i flere regattaer både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. BSF arrangerer tradisjonelt regattaen Neglspretten på våren i regi av Oslo og Akershus Seilkrets (OAS).  

Det arrangeres kurs for nybegynnere ved oppstart av sesongen på våren og på høsten etter sommerferien. Det trenes vanligvis en gang i uken frem til høstferien ved BSF sine lokaler på Malmøya og fysisk trening i sal(styrke innebandy eller noe annet gøy) én dag i uken i vinterhalvåret frem til seilsesongen starter opp igjen.Det arrangeres kullseilingskurs i oppvarmet basseng ved kursstart for nybegynnere. Det er mulig å leie jolle av BSF det første året.

For årets nybegynnerkurs, se «Nybegynner» for informasjon om oppstart og påmelding.
laser seilere på trening

Laserseiling i Bundefjorden seilforening

Lasergruppen i Bundefjorden seilforening er en av Norges største lasergrupper.
For tiden ca 11 seilere fordelt på Laser 4,7, Laser Radial og Laser Standard.

Laser 4.7 er naturlig overgang fra Optimist. Kan du seile Optimist blir overgangen til Laser en fartsfylt lærerik opplevelse! Vi tar i mot nye laserseilere med åpne armer. Laserseiling er fysisk krevende og en spennende utfordring for de som ønsker å utvikle seg. Med de tre ulike seilstørrelsene har man stadig et nytt nivå å lære seg. Vi har trening på vannet tirsdag, og torsdag i tillegg til enkelte samlinger og reiser til mesterskap.

I vinterhalvåret trener vi fysisk én gang i uken inne på Klemetsrud skole. Lasergruppen kan vise til meget gode resultater, både i Norgescuper, NM og internasjonale regattaer. Den har i tillegg en god sosial profil og flere av seilerne holder sammen også utenfor klubben og aktivitetene der. De fleste laserseilerne seiler også andre typer båter, alt fra kjølbåt til foilende Waszp og får en allsidig seilkunnskap for livet!

Lasergruppen har i siste årene hatt Peer Moberg som hovedtrener. Han er også trener på seillandslaget.  

For mer informasjon ta gjerne kontakt med klassekaptein.
Du finner kontaktinformasjon her!
Eller send en epost til bundefjorden@gmail.com

Nybegynnerkurs i Optimistjolleseiling

Les her om årets kurs og oppstart

HVOR FINNER DU OSS

Klubben ligger i Sundveien 32 på Malmøya ved Nedre Bekkelaget. Jolleseilingen foregår fra et område som heter “Myren”, helt i enden av Sundveien.

INSTRUKS FOR BRUK AV RIB I BUNDEFJORDEN SEILFORENING

For booking av følgebåt, sendes forespørsel til steinfa@gmail.com.

Før bruk skal båten være tildelt og vises i oversikten FØLGEBÅT BOOKING. Enten i arkfanene «Bookinger Kalender» eller «Ansvarsdeling følgebåter».
Følgebåtinnstruks

Arne Rufoss minnefond

Arne Rufoss var en pådriver for juniormiljøet i BSF. Ved hans bortgang donerte han ynglingen «Siela» til BSF. Minnefondet ble etablert på inntektene fra salget av «Siela». Fondet skal støtte unge seilere under 25 år som satser seriøst på seiling.
For å søke om støtte til internasjonale mesterskap, fyller du ut følgende søknadsskjema.

Her finner du statuttene for Arne Rufoss Minnefond inkludert informasjon om Finansiering av toppseilere.